HTML

Ajnánlom

Angol Ingatlan

Mindent az angol ingatlanokról

Látogatók

Locations of visitors to this page
Online látogatók:

Friss topikok

Archívum

Címkék

2011.03.07. 10:58 Vektorigo

Angol ingatlanok

Amikor elkezdtem vizsgálgatni az angol ingatlanokat, akkor kivülről az tűnt fel, hogy rengeteg házat építettek a már 5000 éve jól ismert égetett téglából és nam vakolják ki a falakat. A téglák egyébként mindenféle színből vannak: vörös, sárga, barna és ezek tömérdek árnyalatai. De a méretük közel azonos és nem jellemző az otthon jól ismert üreges 20 cm magas és 20 cm széles tégla.

Tégla épület

Téglaépület

téglafal

Téglafal

 A másik dolog ami feltűnt, az épületek sokkal sűrűbben vannak Londonban, mint mondjuk Budapesten. A házak teljesen összeérnek és a kertek mérete minimális. A kertek hiányát hatalmas parkokkal ellensúlyozzák, és így kihasználnak minden talapalatnyi beépíthető területet.

Ami még szembetűnő, hogy a szobák belmagassága alacsonyabb, mint Magyarországon. Itt kb. 220-240cm az átlagos belmagasság, ami azt jelenti hogy az én 180 cm-es magaságommal simán elérem a plafont. Ennek köszönhetően a házak magassága is alacsonyabb, ami egy több emeletes háznál igen jelentős építési költség megtakarítást jelent.

Itt nem igazán veszik számításba a lakások, házak alapterületét, hanem a szobák száma alapján kerülnek piacra az ingatlanok pl. 1-2-3-4-5 stb. bedroom flat / house (x szobás lakás / ház). Az egy szobás lakás azt jelenti, hogy van 1 hálószoba és 1 külön nappali konyhával. Néha amerikai konyhával, néha külön van a konyha és a nappali. A nappali neve reception room. A garzonokat, amik egy szobából állnak itt studio-nak nevezik.

A lakás és ház árak itt horrornak tűnnek a Magyarországihoz képest. Tegnap néztem egy 2 szobás földszintes, 57 m2-es lakást dél Londonban £249 000-ért. Ez barátok közt is több mint 75 millió Forint. Magyarországon, ha ez a lakás a Rózsadombon lenne, akkor se hiszem, hogy 30 Millió Forintnál többért el lehetne adni.  Ez a lakás London 1-es zónája szélén van, de még mindig jónak számító környéken. A "jó" azt jelenti, hogy nem veszélyes, és a megítélése is kedvező. Bár dél Londonban van, ami azt jelenti, hogy az északi részekhez képest alacsonyabb áron kelnek el a hasonló ingatlanok. Közel van a metróhoz van, ami szerintem elsődleges szompont bérbeadhatóság szempontjából.

75 millió Forintos 2 szobás lakás

75 millió Forintos 2 szobás lakás

75 millió Forintos 2 szobás lakás alaprajza

 

Ez itt London. Egy hasonló lakás vidéken, vagy Wales-ben kb. £50-80e-tal olcsóbb lenne.

Mivel Londonban élek, ezért elsősorban Londoni ingatlanok vannak a fókuszomban, de amit az ingatlanokkal kapcsolatban megtudok az többnyire igaz az összes angol lakásra, házra.

Következő bejegyzés 2011.03.10. 22:01-kor jelenik meg

Szólj hozzá!

Címkék: ingatlan tégla angol


A bejegyzés trackback címe:

https://angolingatlan.blog.hu/api/trackback/id/tr622714602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása